Introductie
Particulieren
Bedrijven
Stofzuigsystemen
Werking
Voordelen
Installatie
Contact informatie
Offerte aanvragen
Links
Electro-APK
Wees electrische defecten voor en laat uw huis installatie jaarlijks controleren.
Klik hier

 
Aangesloten bij:

De werking

Een centraal stofzuigsysteem bestaat uit 4 delen:
  • Buizen netwerk, meestal in de muren of vloer verwerkt
  • Ingebouwde aansluitingen, in muren of vloer ge´nstalleerd
  • Centrale Stofzuiger, tegen de muur gemonteerd
  • Toebehoren, afzonderlijk of in kits verkrijgbaar

De aansluitingen in de woning worden zo geplaatst dat elke mogelijke hoek bereikbaar is. Er zijn verschillende kopstukken verkrijgbaar voor specifieke oppervlaktes zoals vloerbekleding, parket of tegel.

Het PVC buizensysteem gebruikt in particuliere woningbouw heeft een diameter van 50 mm. Zo kan het buizensysteem niet verstopt geraken. De inlaat aansluitingen worden steeds 100% luchtdicht gemaakt met behulp van speciale lijm.

De centrale stofzuiginstallatie is in een afzonderlijke ruimte ge´nstalleerd en kan opgestart worden op verschillende manieren:

  • Met de aan/uit knop op het handstuk van de stofzuigslag
  • Door de stofzuigslag in een aansluitpunten te steken
  • Met een afstandsbediening

De lucht wordt door het buizensysteem gezogen en komt aan bij het centrale systeem met een snelheid van ruim 100km/h. De speciaal ontworpen structuur, zorgt ervoor dat groter stofdeeltjes in een eerste fase worden weg-gefilterd.

Na de eerste filter gaat het stof door een grote cartridge filter van 5400 cm▓ tot 20.000 cm▓, die kleinere stofdeeltjes tegenhoudt.

Afhankelijk van het type stofzuiger, kan een bijkomende lucht circulatie of grotere filter zorgen dat de filters in het systeem langer meegaan.