Introductie
Particulieren
Bedrijven
Stofzuigsystemen
Werking
Voordelen
Installatie
Contact informatie
Offerte aanvragen
Links
Electro-APK
Wees electrische defecten voor en laat uw huis installatie jaarlijks controleren.
Klik hier

 
Aangesloten bij:

Installatie

Omdat er bij een centrale stofzuiger nogal wat komt kijken, is het verstanding een beroep te doen op onze know-how en ervaring, zodat u precies weet wat u nodig heeft. Zo kunnen wij garanderen dat u 100% tevreden zal zijn over de prestaties van uw stofzuigersysteem.

Planning

Bij een installatie in een particuliere woning kan slechts 1 persoon (single-phase) gebruik maken van de stofzuigerinstallatie. De 3 fasige toestellen zijn meer voor toepassing in bijvoorbeeld hotel, cinema, of kantoor, waar meerdere personen gelijktijdig kunnen stofzuigen.

Voor woonblokken of appartementen adviseren wij voor iedere inwoner een apart circuit. Dit maakt het mogelijk op elk gewenst moment het systeem onder te verdelen door het buizensysteem aan te passen en extra toestellen te plaatsen.

De belangrijkste aandachtspunten bij een installatie zijn:

  • de locatie van de inlaatstukken
  • de plaats voor de centrale stofzuiger

Voor de plaatsing van de inlaatstukken geld een algemene regel nl. zo weinig mogelijk en steeds voor een optimaal gebruik. Op deze manier kan je dus veel tijd besparen en efficiŽnter werken. De lengte van de buigzame stofzuigslang bedraagt om en bij de 7,5 meter. Een verlengstuk van 2 meter is standaard inbegrepen. Een slang van 9 meter is optioneel verkrijgbaar. De telescopische chrome arm kan nog eens met 1,5 meter worden verlengd.

Om stap voor stap een duidelijk beeld te krijgen voor de optimale installatie, adviseren we u om op een plattegrond van uw woning cirkels te tekenen van 7,5 meter (m.b.v. een passer) vanaf de locatie waar een inlaatstuk zou geplaatst worden. Houd reken met meubilair dat eventueel in de weg zou staan.

Als u de trap ook wilt stofzuigen kunt u het beste een inlaatstuk onderaan de trap plaatsen zodat u van onder naar boven kunt werken.

Locatie van de stofzuiger unit

Het systeem kan bijvoorbeeld in de berging, de garage of in de kelder geÔnstalleerd worden. Steeds moet er voldoende luchtcirculatie zijn om de koeling van de motor te garanderen.

Dit is een korte introductie om een idee te kijgen wat bij de installatie van een stofzuigsysteem komt kijken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende inventarisatie en professioneel advies voor de plaatsing van uw stofzuisysteem.